Adamas opent haar deuren bij boerderij De Straat-hof

Bonte Koe De Straat hofOp dinsdag 11 december opent het Adamas Inloophuis voor het eerst haar deuren op Kampeerboerderij De Straat-hof. Vanaf die dag kunnen inwoners van Kaag en Braassem die geconfronteerd zijn met kanker daar iedere 2e dinsdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur terecht voor een lotgenotengesprek en koffie met verse melk van de boer.

1 op de 3 mensen wordt geconfronteerd met kanker. Als patiënt, naaste of nabestaande. Wanneer kanker op je pad komt krijg je te maken met veel onzekerheden, vragen en emoties. Veel mensen hebben behoefte aan een luisterend oor of praktische informatie. Om samen met lotgenoten te praten, of om een activiteit te doen. In Nieuw-Vennep staat een fantastisch mooi inloophuis, Adamas, maar dit is voor veel inwoners van Kaag en Braassem net iets te ver, of zijn ze hier gewoon niet van op de hoogte. “Daarom komen wij naar de inwoners toe, door op locatie bij De Straat-hof een lotgenotengesprek aan te bieden”, aldus Annelies Osinga, coördinator Adamas Inloophuis. 

Petra Kors en Aad Straathof, eigenaren van de kampeerboerderij, stellen een prachtige ruimte beschikbaar waar ze de inwoners van Kaag en Braassem één keer per maand een inloopochtend aanbieden. “Aad en ik voelen ons sociaal en maatschappelijk heel erg verbonden met de regio. Voor ons voelt het heel natuurlijk om onze inwoners Adamas op locatie aan te bieden” aldus Kors. Mensen uit de buurt die geconfronteerd zijn met kanker kunnen hier terecht om met lotgenoten te praten. Vanaf 11 december 2018 zijn we iedere 2e dinsdag van de maand geopend van 10.00 – 12.00 uur. “We zijn ontzettend blij dat we Adamas dichter in de buurt van de bewoners van Kaag en Braassem kunnen brengen”, vervolgt Osinga, zelf woonachtig in Rijnsaterwoude. “Nu zijn de openingstijden nog beperkt, maar bij voldoende belangstelling kunnen we deze uitbreiden en activiteiten aan gaan bieden.”

Bewoners van Kaag en Braassem zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen en een heerlijke cappuccino te drinken met melk van eigen koeien.

Locatie: Kampeerboerderij Straat-hof - Willem van der Veldenweg 57, Leimuiden
Datum: Elke 2e dinsdag van de maand, 11 dec 2018, 8 jan, 12 feb, 12 mrt, 9 april, 14 mei en 11 juni 2019