Rust roest ... bewegen doet leven

Het vorige document over bewegen sloten we af met het cliché ‘rust roest’. ‘Een cliché’ is niet voor niets een cliché! Er schuilt namelijk altijd een kern van waarheid in. En die ‘waarheid’ willen we omzetten in beweging want: bewegen doet leven.

In het Adamas Inloophuis brengen we mensen die geconfronteerd zijn met kanker weer in beweging. We laten onze gasten de (veer)kracht, de beweging, in hun leven weer ervaren. Dat doen onze gasten op allerlei manieren, die altijd beginnen met die eerste stap. Die eerste ‘beweging’ naar ons mooie, warme huis. Om na verloop van tijd weer op eigen kracht, in beweging, het leven te leven zonder onze hulp.

Iedereen kan dus in die eerste stap zetten om in beweging te komen. Wat heb je nodig? Misschien een paar wandelschoenen, een zwembroek of een fiets.
Of is er méér voor nodig? Net dat ene zetje, die aanmoediging! En die aanmoediging willen wij je nu geven.

Bewegen is goed voor je gezondheid. Voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Wie wil dat nou niet? Door te bewegen wordt alles in je systeem aangezet, waardoor bijvoorbeeld afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. En je gedachten de vrije loop krijgen waaruit briljante ideeën kunnen ontstaan.
Door te wandelen, fietsen, zwemmen of wat dan ook, ontmoet je vaak mensen die jij wellicht ook weer in beweging brengt omdat ze zien wat voor positieve effecten het op jou heeft. Groet de mensen, jong en oud, die je onderweg tegenkomt. Wist je dat ‘een groet’ of een vriendelijke lach ervoor kan zorgen dat diegene zich ‘gezien’ voelt. Daar blij van wordt en wellicht aangestoken wordt door dit vriendelijke gebaar. Jouw groet kan er zomaar voor zorgen dat diegene iets gaat doen wat ook weer voor een goed gevoel zorgt.

Zoals een druppel die in het water valt zorgt voor rondjes in het water die steeds groter worden en een steeds grotere reikwijdte krijgen.
Zet dus die eerste stap. En geniet!

Bewegen doet leven