Schilderij Lily Nieuwenhuizen
De visie 'door kanker bewust leven' is door Lily Nieuwenhuizen, een van de initiatiefnemers van het Adamas Inloophuis, verbeeld in dit schilderij.

Het inloophuis wordt gesymboliseerd door de cirkel in het centrum van het schilderij.

Van links komen de mensen met kanker, naasten en nabestaanden naar het huis. Van beneden komen de vrijwilligers, ambassadeurs, stakeholders, coördinatoren en vrienden van Adamas; iedereen die het mogelijk maakt dat de deur open staat. Van linksboven komt letterlijk een beetje ‘hulp van boven’, in welke vorm dan ook en voor iedereen zelf in te vullen.

Iedereen komt samen bij Adamas. Daar kunnen mensen onderzoeken (en vinden!) wat men nodig heeft. Daar voelen zij zich gehoord en erkend. Dan kan de zon (rechts) weer gaan schijnen. Gasten voelen zich ‘lichter’ als ze Adamas verlaten, dan zij binnenkwamen en kunnen weer op eigen wijze hun levenspad verder vervolgen. 

Soms stromen mensen opnieuw in, maar dan als vrijwilliger. Ook stromen vrijwilligers en donateurs in en uit. Iedereen die bij Adamas is geweest, doet daar ervaringen op en voelt of dit de plek is waar ze willen zijn op dit moment. Ook zij kunnen hier groeien en ontwikkelen. Ook voor hen schijn te zon. En uiteindelijk vervolgt iedereen daarna weer zijn of haar weg.

Dat is wat je voor ogen hebt met alles wat je aanbiedt in het huis. Of een gast nu zijn leven vervolgt, of er afscheid van moet nemen. Adamas is er om het leven te ervaren.